Zdrowe i kolorowe życie dziewczyny informatyka

 

Jaglane Rafaello

jaglanerafaello1

Niedawno pisałam Wam, że jeśli chodzi o kaszę jaglaną, to moim hitem jest czekoladowy budyń jaglany. Ostatnio jednak chciałam kaszę przygotować w nieco inny sposób i tak, po kilku minutach namysłu i małej improwizacji, powstał kolejny, pyszny budyń, który – ze względu na dodatek kokosa i migdałów – nazwalam roboczo jaglanym Rafaello 🙂


Składniki (1 porcja):
– 1/3 szklanki kaszy jaglanej
– 1 i 1/2 szklanki mleka (może być krowie lub roślinne)
– 2 łyżki wiórek kokosowych
– 2 łyżki płatków migdałowych
– łyżka syropu z agawy (może być też miód lub stewia)

Kaszę płuczemy zimną wodą, a następnie zalewamy mlekiem, dodajemy syrop z agawy i powoli zagotowujemy. Gdy kasza wchłonie prawie całe mleko ściągamy garnek z gazu i dodajemy do kaszy wiórki kokosowe i płatki migdałów. Całość blendujemy na gładką masę.

Ja najczęściej jem jaglane Rafaello na śniadanie z bananem pokrojonym w plasterki i z orzechami nerkowca. To połączenie od razu skradło moje serce i gwarantuję, że Wasze również skradnie, nawet jeśli wciąż nie możecie się przekonać do kaszy jaglanej 😉

Dodano: 08-09-2014

2 Odpowiedzi do Jaglane Rafaello

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *