Zdrowe i kolorowe życie dziewczyny informatyka

 

Pasta do chleba z tofu i oliwkami

pasta z tofu i oliwek

Dziś w ramach drugiego (jakby nie patrzeć wciąż świątecznego) śniadania miałam ochotę na coś innego niż jajka, sałatki i domowe wędliny… Zaglądając co tam pochowało się na tyłach lodówki w moje ręce wpadło tofu, z którego postanowiłam zrobić szybką i pożywną pastę do chleba, który rano upiekła moja Babcia.

Składniki:
– 180g naturalnego tofu
– garść czarnych oliwek
– 2 łyżki oliwy
– sól i pieprz

Wszystkie składniki blendujemy na jednolitą masę. Gotową pastą smarujemy chleb. Na wierzch mozna dodać jeszcze kilka plasterków oliwek. Smacznego 🙂

Dodano: 21-04-2014

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *